banner17
16 Eylül 2024 Pazartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

YENİ DÖNEME START VERİLDİ

AMASYA YEŞİLIRMAK ROTARY KULÜBÜ TEMMUZ AYINDA YAPTIĞI BOMBA GİBİ ETKİNLİKLERLE YENİ DÖNEME MERHABA DEDİ

02 Ağustos 2024 Cuma 09:56
Bu haber 390 kez okundu
YENİ DÖNEME START VERİLDİ

 30 Haziran 2024’de yapılan devir teslim töreni ile başkanlık görevini 2023-2024 Dönem Başkanı Rtn. Yüksel EREN’den devralan 2024-2025 Dönem başkanı Rtn. Eren YELDAN ve yönetim kurulu ekibi Temmuz ayında yapmış oldukları etkinliklerle yeni döneme hızlı bir başlangıç yaptılar.

Rotary 2420, 2430 ve 2440 Bölge Kulüplerinin katılımıyla 06 Temmuz 2024’de Anıtkabir’de ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün mozolesine çelenk sunma töreni ile başlayan yeni dönem 15 Temmuz 2024’de Amasya’da “Döneme Merhaba” kulüp toplantısıyla etkinliklerine start verdi.
Başkan YELDAN yapmış olduğu açıklamada “1905 yılından bugüne Dünya’nın, 1954 yılından bugüne ise ülkemizin hizmet odaklı sivil toplum kuruluşlarından biri olan Rotary Derneği; insanlığa hizmet vermeyi, her meslekten yüksek ahlaki standartları yüceltmeyi, dünyada barış ve iyi niyeti yaymayı hedeflemektedir. Bu vesile ile bizlerde kurulduğumuz günden bugüne kadar Rotary’nin insan odaklı temel hedeflerini gerçekleştirmek için durmaksızın çalışmaktayız. İlkini 2023 yılında gerçekleştirdiğimiz Uçurtma Şenliğimizi bu yıl “Engelleri Uçuruyoruz” sloganı ile 21 Temmuz 2024 tarihinde Ermiş Köyü Lokman Hekim Türbesi Mevkiinde gerçekleştirdik.
Engelli bireylerimiz ve çocuklarımız başta olmak üzere , her kesimden vatandaşlarımızın katıldığı şenlikte; çocuklarımızla yüz boyama vb. aktiviteler ile çeşitli yarışmalar yapılarak hoşça vakit geçirilmiştir. Ayrıca engelli çocuklarımızın uçurtmaları ve yemekleri derneğimiz tarafından karşılanmıştır. Ankara ve Samsun’dan şenliğimize destek vermek için katılan Profesyonel Uçurtmacılar yapmış oldukları gösteriler ile uçurtma şenliğimizi renklendirmişlerdir.
Engelli bireylerimiz adına farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen şenliğimizde kurulan stantlarla da Polio gibi farklı konularda da farkındalık yaratmak amaçlanmıştır.
Şenliğimize çok sayıda engelli vatandaşımızla birlikte Belediye Başkanımız Av. Turgay SEVİNDİ ailesi ile birlikte katılım sağlayarak bizleri onure etmiştir. Bu vesile ile Şenliğimize vermiş olduğu desteklerden dolayı Belediye Başkanımız Sn. Av. Turgay SEVİNDİ başta olmak üzere katkı sunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına STK’lara Ermiş Köyü Dayanışma Derneğine ve Ermiş Köyü Muhtarlığımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. “ dedi.
2430 Bölge Federasyonu Başkanından Amasya Yeşilırmak Rotary Kulübüne Ziyaret.
2430 Bölge Federasyonu Başkanın Av. Kerem MURADİ ve eşi Pınar MURADİ 2430. Bölge Rotary Kulübü Ziyaretleri kapsamında 26 Temmuz 2024 tarihinde Amasya Yeşilırmak Rotary Kulubünü ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Federayon Başkanı MURADİ ve Amasya Yeşilırmak Rotary Kulübü Yönetim Kurulu ve üyelerinin katılımıyla Amasya Belediye Başkanı Sn. Av. Turgay SEVİNDİ ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Murat KIRLANGIÇ’ a nezaket ziyaretleri gerçekleştirildi.
Ayrıca Temmuz ayının ‘Anne ve Çocuk Sağlığı’ ayı olması nedeniyle, Amasya Yeşilırmak Rotary Kulübünce İLK SARAN BİZ OLALIM etkinliği gerçekleştirildi.
‘İlk Saran Biz Olalım’ projesi kapsamında 2430 Bölge Federasyon Başkanı Rtn. Kerem MURADİ ve Pınar MURADİ ile Bölge Federasyon Bşk Yrd. Necdet KELEŞOĞLU, Amasya Yeşilırmak Rotary Kulubü Yönetim Kurulu ve Üyelerinin katılımıyla Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Bölümü’ne ihtiyaç sahibi annelere verilmek üzere 15 Adet Yeni Doğan Kit’ leri teslim edilmiştir.
Aynı gün gerçekleşen basın toplantısında, Federasyon Başkanı Av. Kerem MURADİ ülkemizde ki 3 bölge federasyonundan biri olan Rotary 2430 Bölge Federasyonunun faaliyetleri hakkında açıklama yaparken özellikle ülkemizi yasa boğan 6 Şubat depremi sonrası Rotary’nin deprem bölgesine gerçekleştirdiği hizmetleri hakkında bilgi verdi. Başkan MURADİ’nin konuşmasının ardından Amasya Yeşilırmak RK Dönem Başkanı Eren YELDAN kuruluşundan bugüne kadar Amasya Yeşilırmak Rotary Kulübü faaliyetleri hakkında basın mensuplarına bilgilendirmeler yapmıştır.
    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV