Üst düzey kalite ve verimlilikte imalat, işverenlerin beklentisi haline gelmiştir. İşverenlerin bu beklentisine cevap verebilmek, işgücü piyasası tarafından talep edilen yetkinliklere sahip öğrenci potansiyeli oluşturmak, öğrencilerin mesleki yeterliliklerinin arttırılmasına katkıda bulunmayı hedefleyen proje hayata geçiriliyor.
Bu amacın gerçekleştirilmesi esnasında bir diğer ihtiyaçlarımızdan olan çok dillilik boyutu noktasında da hedef kitlemizin aşama kaydetmesi de proje amaçlarımız arasında yer almaktadır.Yurtdışı hareketliliklerine dahil olacak konsorsiyum personelince; Avrupalı meslektaşlarından çok yönlü kazanım elde etmeleri, yapılacak iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi aşamasında yapılan gözlemler, Avrupa’da uygulanmakta olan farklı öğretim yöntem ve tekniklerinin incelenmesi ve geliştirilmesi, yönetim becerilerini geliştirmeleri amaçlanan noktalardan bir diğeridir.
39.450 Euro bütçeli Projemiz, 2 yabancı ortak ve 4 yerel ortak olmak üzere toplam 6 ortaklığa sahiptir. Yararlanıcı grup; giyim üretim teknolojileri ve makine teknolojileri alanında eğitim alan çırak-öğrenci ve engelli öğrencilerden oluşmaktadır. Projenin katılımcı grubu giyim üretim teknolojisi, makine teknolojileri bölümünden farklı iki ülkeye olmak üzere 10 'er kişiden toplam olarak 20 kişiden oluşmaktadır. Projemiz katılımcılar için yurt dışı eğitim faaliyetlerine hazırlık olarak; dil hazırlığı-mesleki hazırlık ve kültürel hazırlık olmak üzere üç ayrı yurt içi hazırlık eğitimi bulunmaktadır. Projemiz yurt dışında 19.03.2017 – 08.04.2017 tarihleri arasında 3 haftalık Çek Cumhuriyeti Prag ve 30.04.2017 – 20.05.2017 tarihleri arasında 3 haftalık Almanya Dorsten’e iki ayrı akış halinde gerçekleşecektir. Katılımcı öğrencilerimizin proje sırasında; bilgi ve özgüven eksiklikleri ortadan kalkacak, teknik bilgi eksikliğinden kaynaklanan ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bilişim ve teknoloji odaklı beceri geliştirmeleri sağlanmış olacak, iş başında eğitim imkanına sahip olmaları sayesinde teorik eğitimlerini pratik eğitimle sentezleyerek kalıcı öğrenme çıktılarına ulaşmış bulunacaklardır. Mesleki yeterliliklerinin arttırılması, İşgücü piyasası tarafından talep edilen yetkinliklere ulaşmalarını kolaylaştıracak, dolayısıyla istihdam edilebilirliklerine katkı sağlayacaktır.
Katılımcılarımızın planlanan faaliyetler neticesinde Avrupa teknolojisini yerinde deneyimleyerek mesleki anlamda kendilerinden beklenen niteliklere sahip birer işgücü haline gelmeleri, çok dilli bir yapıya bürünebilmeleri ve sosyokültürel açıdan kazanımlar elde etmeleri, Ortaklarımızın stratejik gelişimlerine, Avrupa katkısının sunulması öngörülen sonuçlar arasında yer almaktadır”denildi.