banner17
26 Kasım 2024 Salı

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

38 Basamak Birden İlerledi

2017 devlet üniversiteleri arasında 'Akademik Teşvik Performans' sıralamasında Amasya Üniversitesi önemli bir ilerleme göstererek, tüm devlet üniversiteleri arasında 17’nci sırada yer aldı. Amasya Üniversitesi 2016 yılı genel sıralamasında ise 55’inci sıradaydı.

06 Nisan 2017 Perşembe 09:40
Bu haber 1287 kez okundu
   38 Basamak Birden İlerledi

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Rektör Orbay; ‘’Her geçen yıl, öğretim elemanlarımızın ulusal ve uluslararası düzeyde yaptıkları bilimsel araştırmalar gerek sayısal gerekse içerik olarak artarak devam ediyor. Bilindiği gibi, 2016 yılında yürürlüğe konulan akademik teşvik ödemelerine esas olarak; ‘Proje, Araştırma, Yayın, Tasarım, Sergi, Patent, Atıf, Tebliğ ve Ödül’ olmak üzere dokuz faaliyet türünde değerlendirmeler yapılıyor. Toplam 100 puanın alınabildiği değerlendirmelerde ve bir öğretim elemanının akademik teşvik ödeneğinden faydalanabilmesi için ise 30 ve üzeri puan alması gerekiyor.

2016 yılında 55’inci sırada olan üniversitemiz 38 basamak birden ilerleyerek 2017 yılı değerlendirme verilerine göre devlet üniversiteleri arasında 17’nci sıraya yükseliyor. Yine aynı rapor içerisinde, tüm fakülteler ve meslek yüksekokulları ise bir bütün olarak ele alınmış ve karşılaştırmalı olarak verilmiştir. Raporda fakülte ve yüksekokulların sıralamasında temel değerlendirme yaklaşımı olarak ise tıp fakülteleri için 25, diğer fakülteler için ise en az 5 öğretim elemanının akademik teşvikten faydalanmış olma şartı aranmıştır.

DÜS-2017 raporunda akademik birimler birbirleri ile karşılaştırmalı olarak verilmiştir. Yine bu rapor içerisinde her bir birimimizin geçen yıla oranla devlet üniversiteleri içerisinde önemli mesafeler kaydettiği görülmektedir. Bu duruma Teknoloji Fakültemiz örnek olarak verilebilir.’’ dedi.

Bu yıl üniversitemizde akademik teşvik değerlendirme komisyon başkanlığı görevini yürüten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Telhat Özdoğan konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada; “Akademik Teşvik Ödeneği Yönergesi kapsamında üniversitemiz bünyesinde müracaatta bulunan öğretim elemanlarımız için ilgili birimlerde alt komisyonlar oluşturulmuş ve gerçekten tüm komisyonlarımız büyük bir özveri ile belirlenen takvim içerisinde çalışmalarını tamamlamışlardır. Elbette ki akademik teşvik yürürlüğe girdiği andan itibaren akademik camiada olumlu olarak karşılanmış her geçen yıl kendi içerisinde yer alan ve uygulamada problemli görülen durumlar düzenlenerek ideal bir akademik teşvik yönergesine doğru gidiyoruz. Bu değerlendirmeler öğretim elemanlarımızın bir yıl boyunca akademik faaliyetlerinin birer yansıması olarak görülmelidir. Diğer taraftan ise, akademik birimlerimizin bir anlamda akademik canlılığını, röntgenini çekmektedir. DÜS-2017 verileri mutlak anlamda akademik performans olarak yorumlanmasa da, bizlere mevcut durumumuz ve geleceğe yönelik neler yapmamız gerektiği konusunda önemli ipuçları vermektedir. Öğretim elemanlarımızın üniversitemizin akademik tanınırlığı, bilime olan katkıları gibi gayretli çalışmalarından hareketle, üniversitemizin ilgili birimlerinde tartışılarak, bu yıl bir ilke imza attık ve yeni bir programı hayata geçirdik. Bunu kısaca “Teşvike +Teşvik” olarak özetleyebiliriz. Üniversitemiz bünyesinde teşvik almaya hak kazanan öğretim elemanlarımızın “Ortalama Teşvik Puanı” hesaplanmış ve ortalamanın üzerinde kalan öğretim elemanlarımızın, 2017 yılı içerinde alanlarında uluslararası hakemli bir kongre, sempozyum, panel gibi yurt dışında düzenlenen bilimsel etkinliklere sözlü sunumla katılmaları durumunda ilgili birimlerince değerlendirilerek uygun görülmesi durumunda bütçe sınırlılıkları ve tasarruf tedbirleri dikkate alınarak desteklenebilecektir. Destek, yol hariç (bir gün öncesi, bir gün sonrası), iki gün ile sınırlı olmak kaydıyla toplam dört gün için ilgili mevzuatlar çerçevesinde harcırahları ödenecektir. Ödemeler, bütçe imkânları dâhilinde 5.000TL’yi geçmeyecektir. Kongre katılım ücreti için herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Bu anlamda, tüm çalışma arkadaşlarımızı üniversitemizi temsil noktasında göstermiş oldukları başarılardan dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.” dedi.

Akademik teşvik kapsamında 100 tam puan alan Amasya Üniversiteli öğretim üyeleri ise ödüllerini geçtiğimiz günlerde Amasya Üniversitesine bir ziyaret gerçekleştiren YÖK Başkanı M. Yekta Saraç’ın elinden aldılar.

Akademik teşvik kapsamında 100 tam puan alan öğretim üyelerinin isimleri ise şöyle: Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ümit Çelen, Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Kadriye Aydemir, Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Meryem Evecen ve Doç. Dr. Betül Çetin, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Adem Bayar ve Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Üroloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Önder Kara.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV